Kategorier
Okategoriserade

Social träning med hundkurs i Stockholm

En hund har som allra roligast med andra hundar. Samtidigt är det oerhört praktiskt att hunden kan ignorera andra hundar och ha fokus på dig. En paradox som bäst tränas med hundkurs i Stockholm.

Hur ser du som hundägare till att din hund har rätt fokus? Om man vill träna sin hund inför tävling eller utställning är det helt nödvändigt att hunden kan strunta i omgivningen. Att det finns andra spännande hundar intill ska inte spela någon roll.

Fokus på det hunden gör och på dig som förare lär man sig bäst genom att träna tillsammans med – just det – andra hundar. Hunden kan ju inte ignorera något som inte finns där. Social träning av varierande slag är användbart även i vardagen, och för alldeles vanliga sällskapshundar. En hund som är trygg och tränad mår bra.

Hundkurs ger färdigheter och självförtroende

Varje hund är både unik och samtidigt lik alla andra hundar. Temperament och erfarenhet skiftar men grundinställningen brukar vara: Oj, en hund, intressant. På hundkursen arbetar man med att minska denna instinkt och få hunden att vara helt fokuserad på uppgiften för dagen. Det kan vara en enkel promenad eller ett lydnadsprov.

Men är då inte lek bra för hunden? Jo, absolut. Men tiden och platsen kan du som hundägare påverka med rätt kunskaper och med riktigt ledarskap. När kursen är klar kan hundarna leka av sig all energi i en hundrastgård eller på något annat säkert ställe. Vid kurstillfället blir vovven belönad för sin disciplin och sitt fokus på dig. Läs mer om hundkurs på denna webbsida: hundkursstockholm.nu