Lugna hundar

Hundträning med din hund i fokus!

Vi på Lugna hundar AB finns i Stockholm Nacka och har kurser, aktiviteter, privatträning samt en del försäljning. Vi som jobbar här har ett modernt sätt att se på hundträning som kontenueligt uppdateras. När du gått en kurs hos oss vill vi att du som hundägare ska känna att du har fått en bättre relation till din hund och bra verktyg för erat fortsatta liv tillsammans. Straff och tvång är inte något vi tycker främjar ett bra samarbete mellan hund och ägare.

 

Vi som driver företaget heter Tilda och Linnéa, vi är båda utbildade hundinstruktörer. Vi har även gått en hunddagisutbildning där fokuset ligger på hundar i grupp. Vi uppdaterar oss ständigt med ny kunskap inom området och anser att vi aldrig kan bli fullärda!

Företaget startade av ett brinnande intresse för hundar och inlärning sommaren 2011, under tre år drev vi hunddagis i Finntorp Nacka tillsammans men sålde verksamheten vidare 2014. Just nu är vi föräldralediga parallelt med kursverksamheten.

 

Vår filosofi

Vi tror att grunden till en bra och problemfri relation med sin hund handlar om en bra kommunikation. Då hundar inte har förmågan att lära sig vårt språk i den omfattningen att dom kan tala det med oss så är det vi som är ytterst ansvariga för att kommunikationen fungerar. Det är vi som hundägare som ska se till att våra hundar kan känna trygghet i otrygga situationer. Att vi ser till att hunden genom en lekfull och positiv inlärning lär sig de förutsättningar som den behöver för att dela vardagen med oss människor. För vissa innebär det att kunna vissa kommandon, åka buss, umgås med barn, följa med på jobbet, inte skälla på grannens katt, komma överens med andra hundar. Den här listan kan göras lång.

Vi vill ge hundägare en bra grund med många olika verktyg att kunna plocka fram i olika situationer. Alla hundar är individer och träningen behöver ofta anpassas lite eller mycket för att passa just dig och din hund.

Genom vårt arbete på hunddagiset lärde vi oss att genom lyhördhet, öppenhet för behoven hos olika individer samt tydliga inlärda regler och rutiner så skapar man en trygg och stabil hundgrupp.

 

 

 

 

Om inlärning inte är artspecifik

Varför skulle den då vara rasspecifik?

 

- 4Paws univeristy